marți, 16 februarie 2016

Recenzie Ultima vrăjitoare din Transilvania. Contesa Aneke de Anna Vary



Editura Herg Benet.
Colecția Cărțile Arven.
Bucuresti, 2012.
Volumul  1.
Nr. pagini 251.

In acest roman se întrepătrund două lumi distincte. Lumea adolescenților de azi, cu Facebook, concerte rock, tatuaje sdi pierce-uri și lumea contesei dispărute, cu intrigi de curte și povesti uitate.

Adolescență rebela, Alexandra e trimis de părinți intr-un sat din Transilvania pentru a-si petrece vacanta de vara, indeoartand-o astfel de o iubire imorală.

Odată ajunbsa în V. , este atrsa de poveștile localnicilor legate de o crimă săvârșită în urma cu mai mult de un veac. E vorbă despre povestea tragică a contesei Aneke. Ea fusese acuzată de incest și vrăjitorie și a fost ucisă un pădure.

Alexandra merge pe urmele contesei, hotărâtă să afle adevărul. Castelul ascunde însă mistere la fiecare colț. Pe măsură ce fapte și personaje stranii ies la iveală, Alexandra își da seamă ca arte în comun cu frumoasă vrăjitoare mai mult decât si-ar fi imaginat, inclusiv iubirea ei secretă și interzisă.

Va reuși Alexandra sa salveze această iubire? Ce se va intampla cu propria ei viață? Oare va avea soartă tragică a Anekei?

Această carte care are 3 volume a fost scrisă de Cristina Nemerovschi sub pseudonim. Am citit cărțile "strong" ale Cristinei, gen trilogia "Sânge satanic" și pot spune ca această este de cu totul altă factură. E mult mai "soft".

Alexandra este un personaj specific lui Nemerovschi dar nu este nicidecum exagerat ca și personalitatea. Poate întruchipa o adolescenta normală din zilele noastre lejer.

" La fundul rucsacului sunt și câteva române cu vampiri și două horro-uri cu strigoi. Doar îmi arătase poze din V. Nu pot să spun ca erau neinteresante...ba chiar dimpotrivă. Totul arăta foarte întunecat. Aveau patru cimitire, iar Eu căpătasem o fascinație pentru așa ceva. Mă și vedeam citind în cimitir, până ce se întuneca, iar un portar mă închide acolo și trebuie să aștept dimineață ca să pot ieși, așa cum pățise la un moment dat M. din Sânge satanic. "

Mi-a plăcut cartea mult. O recomand fanilor Cristinei Nemerovschi dar și celorlalți deoarece e foarte incitantă.

Lectură plăcută.
Va aștept cu impresii.

# Mela

4 comentarii: