marți, 16 februarie 2016

Recenzie Crimă în Centrul Vechi de Lucia Verona


Editura Tritonic.
Colecția Mystery and Thriller.
Bucuresti, 2015.
Nr. pagini 118.

În primul rând mulțumesc editurii Tritonic pentru cartea oferită pentru recenzie.

Această carte este un volum de proză scurtă alcătuit din cinci povestiri de sine stătătoare dar având drept personaj principal pe detectiva de ocazie Stella Marian-Harrington, o celebra soprana originara din Romania, cantareata pe scenele importantape ale lunii, calatoreste mult si e mare amatoare de romane politiste. Uneori trece din lumea fictivă a romanelor polițiste în cea reală investigând unele cazuri misterioase.

Un alt personaj omniprezent în povestiri este soțul Stellei, lordul Peter Harrington, fotograf de personalități și editor care nu e încântat deloc de implicarea soției sale în rezolvarea unor cazuri de crimă.

Modul în care scrie Lucia Verona este simplu, original și plin de suspans. O autoare careia as vrea sa ii  citesc un roman deoarece am impresia ca povestirile se termina prea repede

Criticii afirma ca personajele contemporane și tipologiile recognoscibile par desprinse din romanele Agathei Christie. Experiența autoarei în dramaturgie o ajuta mult dar și în precizia replicilor.

Stella Marian-Harrington este un personaj savuros, o mirifica tornadă, strălucitoare și spumoasă precum o șampanie spumoasă. Ea este un detectiv plin de glamour,  luminoasă, plină de viață, talentată, frumoasă și inteligenta.

Cartea o puteți cumpăra de pe site-ul editurii Tritonic.
Lectură plăcută!
Va aștept cu opinii.

6 comentarii:

  1. La prima vedere nu pare tocmai bună această carte, dar acum sunt de alta părere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună, Andrei. :) Aparențele înșeala de multe ori și când e vorba de cărți. Lecturi plăcute îți doresc.

      Ștergere
  2. Imi plac cartile Mystery, o sa tin cont de aceasta recomandare, cred ca o sa imi placa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu pot sa spun ca sunt mare fan carti de genul acesta, insa descrierea e interesanta :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ștefănia, cred ca nu trebuie să avem prejudecăți față de o carte doar ca aparține unui gen care nu ne place. Fiecare carte poate fi o surpriză plăcută.

      Ștergere