joi, 17 decembrie 2015

Recenzie Nume de toreador de Luis Sepulveda



Acțiunea cărții are loc la finalul Războiului Rece. Povestea este una ironică dar și amară. Juan Belmonte este personajul cartii și el poartă un nume de toreador, lucru menționat de fiecare dată de toți care îl întâlnesc. Acest nume apare și intr-unul dintre romanele lui Hemingway.

Ok, personajul este agent de pază intr-un club din Hamburg dar trebuie să revină în Chile, țara lui natală pentru a căuta o comoară medievală furata în 1943 în Germania nazistă.

Un alt bărbat este trimis în același scop, devenind astfel adversarul sau direct. E fost agent Stasi dar e șomer in tr-o Germanie unificată.

Există o înfruntare clară între cei doi bărbați intr-o lume distrusă de regimurile totalitate ale sec. XX cum ar fi nazismul german, regimul dictatorial al lui Pinochet sau comunismul din Germania de est.

Criticii fac referiri pozitive asupra romanului considerându-l captivant, profund, descriind drama exilului asupra minții oamenilor. Intr-adevar toate personajele sunt dezrădăcinate, chiar și locuitorii din propriile lor țări.

Belmonte este eroul singuratic care însă face totul pentru iubita sa care si-a pierdut mințile datorită torturilor de tot felul. El știe oricum ca aceasta nu își va reveni vreodată însă mai are o speranță, de aceea decide să plece în misiunea de căutare a comorii.

Prin comparație, acest roman nu m-a impresionat foarte tare. "Hot Line", roman recenzat tot aici, mi s-a părut mult mai palpitant. Sunt hotărâtă însă să citesc și "Bătrânul care citea romane de dragoste". Pot spune astfel ca Sepulveda m-a provocat la lectură, nu glumă. ☺

Acest roman nu l-am găsit momentan în librăriile online.
Însă, " Bătrânul care citea romane de dragoste" este aici ca ebook.
Lectură plăcută! ☺
Va aștept cu impresii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu