marți, 13 octombrie 2015

La chica del trombon - Antonio Skarmeta.

Un roman profund plin de dragoste de viață care poate pune în echilibru durerea cu tandrețea. O carte povestită cu bucurie, o carte cu idei spontane, cu mult umor.



În portul din Antofagasta în Chile ajunge un trompetist din Europa. Este însoțit de o fetiță de doi ani pe care o va lasa imigrantului Esteban Coppeta pe care îl asigură ca e nepoata sa.


În ciuda înrudirii plină de dubii, acesta o accepta iar fetița locuiește cu el în anii copilăriei și adolescentei, încercând să aducă lumină asupra trecutului și identității sale.


Aflând ca posibila sa bunică e Alia Emar, o prietenă răpită în noaptea nunții de către trupele inamice, fetita hotărăște să creadă în acesta iluzie, preluind identitatea și numele acesteia.


Fetița, acum Alia Emar are o mare dragoste pentru filme, pentru eroinele romantice și o obsesie pentru New York unde visează să o întâlnească intr-o zi pe bunica ei.


O carte despre un destin destul de trist dar care devine plin de speranță pentru fetiță aceasta. O poveste emoționanta despre lumea paralelă în care trăiește, aceea a filmelor pe care apoi le interpretează apoi în stradă cu prietenii din cartier.


O carte pe care o recomand datorită farmecului și inocentei personajului principal.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu