sâmbătă, 10 octombrie 2015

Citind Lolita in Teheran - Azar Nafisi.


Romanul este o mărturie despre puterea transformatoare a ficțiunii. Orice persoană care a făcut vreodată parte dintr-un grup dedicat cărților ar trebui să trăiască experiența acestei cărți speciale. Este un amestec de mărturie, critică literară și istorie socială veritabila. Aici e prezentată legatura între viata reală și cea a literaturii.


Cartea este un antidot perfect în cazul în care sunteți intr-o " pană " de lectură, atunci când citiți o carte nepotrivită apoi zile întregi pierdeți plăcerea de a citi. Iar dacă citiți doar literatură contemporană, e garantat ca această carte va va face să va întoarceți la clasici, la Jane Austen, Henry James, Vladimir Nabokov și alții.


Fiecare zi de joi dimineața, timp de doi ani, în Republica islamica Iran, o profesoară remarcabila de  literatură, autoarea însăși, a adunat șapte dintre cele mai bune studente ale sale pentru a citi literatură vestică interzisă. V-am trezit interesul? Sunt destul de sigură.


Romanul oferă în același timp și mereu în antiteză cu literatura clasică, viața dintr-o țară ca Iranul unde există legi care trebuie respectate, unde conflicte și probleme de ideologie apar la orice pas.


Ma consider super norocoasa ca am gasit aceasta carte intr-o biblioteca publica destul de mica. Si stiu ce voi face in viitorul apropiat. Voi reciti Lolita, Ambasadorii, Piata Washington, Emma si nu numai pentru a descoperi sensuri noi. De asemenea, voi cauta carti scrise de alti autori din Iran.

Cartea o găsiți aici.
Lectură plăcută.☺
Va aștept cu impresii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu