miercuri, 23 septembrie 2015

Sapte minute pentru o revoluție de Jordi Sierra i Fabra.


Miniromanul îl are în centru pe Patricio, un băiat obișnuit, introvertit, simplu care trăiește în sunetul chitarei sale și ale cântecelor compuse chiar de el. Ar putea continua așa dar intr-un anumit moment cineva il descoperă și îi deschide porțile succesului.

In acest moment viața lui și a prietenei sale Noemi nu mai trece în ritmul propriu al muzicii sale, ci în acela al țipetelor fanilor.

O carte care spune o poveste. Un muzician care cânta în public și iubește muzica pe care o compune așa cum simte. Când directorul de la o importanta casă de discuri îl descoperă întâmplător, intră intr-o lume în care simte ca nu e locul lui. Simte ca nu își mai aparține. Ca muzica care se aude pe disc nu mai e muzica creată din inspirația lui.

Cu greu se adaptează noii situații. Apar banii, fanii care îl urmăresc pretutindeni, relația cu fata care i-a fost muză se lovește de probleme în directă legătură cu concertele sale, cu lipsa de timp.

Dacă Patricio va continua această viață de vedetă sau va renunța la ea, veti descoperi citind cartea.

De unde titlul cărții? Intr-o zi Patricio aude acordurile unei chitare în locul unde cânta el pe vremuri. E vorba de un alt tânăr ce cânta pe stradă. Acesta îi cânta și o piesă care se numește Șapte minute pentru o revolutie, o piesă originală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu